Atmosfera de rugăciune și înălțare duhovnicească a fost sporită de răspunsurile liturgice oferite de coruri ortodoxe din întreaga diasporă: Corala „Sfinții Arhangheli” (Paris, Franța), Corul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (Viena, Austria), Corala „Cântăm Domnului” (Torino, Italia), Corul „Sfântul Roman Melodul” (NEPSIS Irlanda) și Ansamblul „Izvoraș” (Cernăuți, Ucraina).
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Nectarie a subliniat importanța recunoștinței față de darurile primite de la Dumnezeu:
Când primim din partea lui Dumnezeu nu doar o vindecare trupească, răspuns la puțina noastră rugăciune, răspuns la cererea noastră, care ar trebui să fie atitudinea noastră? Este simplu. Atitudinea noastră trebuie să fie una marcată de recunoștință, că dacă nu este recunoștință, în sufletul nostru nu poate să fie mulțumire. Iată, cât de minunat poate să lucreze Dumnezeu și până unde ajunge lucrarea sfântă a lui Dumnezeu. Până în adâncimea ființei noastre. Iar din partea noastră, a oamenilor, necontenit să fie mulțumire. „Slavă ție, Doamne, pentru toate!”. Aceasta ar trebui să fie manifestarea noastră, exteriorizarea noastră, recunoștința noastră.
La finalul slujbei, credincioșii au primit binecuvântarea arhierească. Prezența Preasfințitului Nectarie, cunoscut pentru dragostea sa pastorală față de comunitățile din diaspora, a fost o mărturie a unității credinței care transcende granițele.
Patriarhia Română s-a rugat pentru înfăptuitorii Marii Uniri
Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă, duminică, 1 decembrie 2024, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale și mănăstirești din țară și din străinătate au fost oficiate slujbe de mulțumire pentru libertatea și unitatea neamului românesc, precum și pentru cinstirea eroilor care au înfăptuit Marea Unire Națională a românilor din anul 1918, personalități autentice morale, politice și culturale.